Čtyři jednoduché tipy pro výběr dokonalé barvy povlečení

Dříve, než si budete vybírat ty nejlepší barvy pro své ložní prádlo, měli byste se rozhodnout, jakému stylu povlečení dáváte přednost. Začnete-li nakupovat ložní prádlo podle barev, může se vám stát, že vyberete povlečení, které vašemu stylu vůbec neodpovídá. Většina stylů ložního prádla má jedinečná barevná schémata, takže pokud se rozhodnete, že byste si přáli povlečení v šedé barvě, ale máte rádi anglický zahradní styl, můžete nakonec skončit u soupravy v moderním současném designu. Pokud znáte svůj styl, neznamená to, že nemůžete začlenit na povlečení svoji oblíbenou barvu. Širokou škálu barev můžete přidat na výrazném polštáři, prostěradle nebo přehozu přes lůžko.

sedmidilne-povleceni-trojuhelniky-bavlna-mikrovlakno-seda-140x200-na-dve-postele

 

Nechte se inspirovat, ale připravte si plán

Pokud rádi používáte mood board, bude výběr správných lůžkovin pro vaši ložnici snadný. Mood board lze vyrobit pomocí vzorníku vašich oblíbených barev, látek a dalších materiálů, které umístíte na nějakou desku, nebo si mood board můžete vytvořit na počítači. Jakmile bude hotový, máte jasnou představu o barvě ložního prádla, kterou byste si chtěli koupit.
Pokud preferujete rychlejší rozhodování, před nákupem ložního prádla mějte na paměti barevné schéma vaší ložnice. Pokud je to možné, mějte po ruce vzorníky barev a rovněž berte v úvahu další vybavení ložnice, se kterým budete povlečení kombinovat. Zůstanete tak ušetřeni vracení nebo výměny povlečení, které vypadá krásně na obrázcích, ale nefunguje s barevným schématem vaší ložnice.

 

scan-2

 

Jednobarevné nebo vzorované povlečení?
Jednobarevné ložní prádlo může být elegantní a jednoduché a může dát vaší ložnici trendy styl. Vhodné barvy mohou také přispět k uvolnění a zenovému podobě prostoru, což je skvělé pro odpočinek po dlouhém dni.

1773 - 2

Tajemstvím vytvoření ložnice ve zdrženlivém decentním stylu s jednobarevným ložním prádlem je, že ložní prádlo budete považovat za monochromatické barevné schéma. Vyberte si hlavní barvu a poté ji dolaďte světlejšími a tmavšími odstíny stejné barvy. Díky tomu vaše ložní povlečení nebude vypadat nudně, nebo jako byste z pohodlnosti jednoduše položili na postel přikrývku a odpovídající polštář.

 1953_sestidilne-francouzske-povleceni-ruze-cervena-200x220

Vzorované povlečení má své výhody. Pokud byste chtěli v ložnici zdůraznit některou barvu, vzorované povlečení vám dává flexibilitu - i menší rozsah použití této barvy na povlečení ji zvýrazní, aniž by to bylo přehnané. Tradiční a romantické styly ložního prádla využívají květinové vzory, které mohou zahrnovat barvy z celé místnosti.

Tajemstvím výběru vzorovaného povlečení je také nápadité využit barev na soupravách povlečení, aby celek vypadal svěže. Ložní prádlo se vzorem může vyjít z módy rychleji než jednobarevné, proto zvažte použití pouze jedné části se vzorem s jedním nebo dvěma menšími motivy, abyste některé části soupravy mohli změnit, aniž byste museli vyměnit celou sadu. Můžete si také vybrat nějakou barvu ze vzorku na ložním prádle, která bude ladit s barvou stěny vaší ložnice.

Pečlivě si vyberte si materiál povlečení
Správný výběr látky povlečení může vhodně doplnit styl vaší ložnice. Jakmile se rozhodnete pro vzorované nebo jednobarevné lůžkoviny, je důležitý také typ látky, který si vyberete.
Tkaniny s leskem pomohou rozjasnit tmavou ložnici a vytvoří okouzlující atmosféru, jsou však formálnější volbou než jednoduchá bavlněná nebo jiná matná látka. Samet je také skvělá volba, ale v tmavé ložnici může absorbovat dostupné světlo. Jako dokonalý základ pro moderní motivy a vzory použijte kombinace bavlny a umělých tkanin.

1404_dvoudilne-povleceni-mikroplys-geom--vzor-seda-140x200

Pracujte s doplňky
Možná nebudete chtít každou noc odstraňovat z postele hromadu polštářů, ale i tak můžete přidat doplňky, které vám umožní spojit styl všech dekoračních prvků povlečení.
Výrazný polštář vybraný odděleně od vaší soupravy povlečení, luxusní přehoz v odpovídající barvě nebo barevná karafa na vodu vedle vaší postele mohou zdůraznit i ty nejmenší barevné motivy z vašeho ložního prádla. Vyberte si jednu barvu ze svého povlečení a zvýrazněte ji jiným způsobem, jiným vzorem nebo odstínem - výsledek vás určitě mile překvapí.