Nové trendy pro vaši ložnici

V interiérech a vybavení ložnic se v letošním roce objevují nové trendy, které budou ovlivňovat styl i v dalších letech. Zatímco klasický styl - jemnost, kvalitní povlečení, dobré osvětlení, úložné prostory pro oblečení - si stále zachovává své příznivce, objevují se nové možnosti a nápady, které můžete při plánování nového stylu ložnice vzít v úvahu.

Často se místo tlumených a neutrálních tónů a minimalistických interiérových schémat přechází k odvážnějším designům. S pomocí vzorovaných tapet nebo kreativních povrchových úprav stěn, jako je leštěná omítka, a rovněž výrazně barevnými závěsy a ložním prádlem chtějí designéři vnést do domovů osobnost svých klientů.

Opět přicházejí do módy postele s čelem, s odvážnými tvary, v jasných barvách a v kombinacích se vzorovanými textiliemi. Cílem je vytvoření ústředního bodu místnosti a čalouněné čelo v tom může hrát významnou roli. Výrazné barevné tóny ve správné kombinaci mohou být stejně uklidňující jako tlumené odstíny. Mezi oblíbené barvy budou patřit sytě červená a oranžová, hořčicově žlutá a výrazně zelená. Modrá zůstává i nadále oblíbená pro všechna nadčasová barevná schémata. Motivy inspirované přírodou - květinami a listy, přenášejí do interiéru prvky zvnějšku.

V designu postelí se směřuje ke zvýšené personalizaci. Postele na míru s integrovanými konektory nebo možností bezdrátového nabíjení vám umožní mít v případě potřeby stále na dosah zařízení, která potřebujete.

Při vytváření stylu své ložnice se nechte inspirovat například těmito nápady:

1. Nástěnné lampy

Slaďte si odstín osvětlení s dalšími barevnými prvky ve své ložnici. Nástěnná lampa se tak stane dekorativním a zároveň funkčním doplňkem. Novým trendem jsou odvážně dekorovaná stínítka - klidně si zvolte výraznou barvu, odvážný vzor nebo kombinaci obou dvou prvků. Správné interiérové osvětlení může pomoci vizuálně zvětšit prostor. Pokud osvětlíte užší strany místnosti, vytvoříte dojem větší šířky. Stínítka, která nechají světlo odrážet směrem nahoru, přidají trochu výšky i nízkému stropu.

bedroom-4696556_1280

2. Postele s čelem

Udělejte z postele dominantu své ložnice. Vaše postel by měla být tou první věcí, které si všimnete při vstupu do ložnice. Proto ji dodejte na nápadnosti, aby se bylo na co dívat. Zářivé barvy, nápadné vzory, zajímavé tvary - to vše berte v úvahu při přemýšlení o výběru postele a ložního povlečení. Nebojte se vybrat třeba vysokou postel, která bude dekorativní a zároveň pohodlná, vyberte si postel takové velikosti, jakou vaše ložnice umožňuje, a v co nejlepší kvalitě, jakou vám dovolí váš rozpočet. Jedná se o dlouhodobou investici. Vyberte si čela, která budou součástí dekorace ložnice, slaďte barvy a styl čela s barvami a stylem stěn.

apartment-3306501_1280

3. Využijte boho styl

Boho styl neboli bohémský styl kombinuje nábytek a doplňky z mnoha částí světa, období a stylů. Přestaňte si tedy dělat starosti s tím, co k čemu patří a řiďte se svým instinktem a vybírejte si kousky a prvky, která vám budou dělat radost.

Zvolte si z barevné škály ty hřejivější odstíny, vyberte si třeba oranžovou a doplňte ji bambusovým, ratanovým nebo proutěným nábytkem. Vytvářejte vrstvy různých barevných tónů a odstínů. Použití kontrastní barvy z chladných odstínů barevné škály může vyvážit barevné schéma místnosti.

4. Nebojte se eklektického půvabu

Nedržte se minimalismu, místo toho se podívejte po dekorativních kouscích, které přispějí k luxusnějšímu vzhledu interiéru. Zkuste lesklé povrchové úpravy a zajímavé vzory.

bedroom-1940169_1280

5. Vyberte si třeba tmavší modrou

Pokud se odvážíte zvolit tmavší námořnickou nebo královskou modrou, získáte klasický a nadčasový barevný styl ložnice. Bílá barva je potom tradičním doplňkem k modré, ale můžete vyzkoušet i křídově šedou nebo metalické odstíny. 

2775

 

 

6. Přeneste si do ložnice kousek ze světa kolem

Během lockdownu jste možná nemohli být venku tak často, jako obvykle. Ozdobte si ložnici třeba květinovým tapetami nebo vzorem povlečení. Rostlinné motivy mají v ložnici velký dekorativní potenciál -  jsou krásné a fungují stejně dobře v moderních i klasických interiérech.

 29737

7. Skončete s nedostatkem místa

Už při návrhu ložnice pamatujte na dostatek úložných prostor, protože pokud má vše své stálé místo, nejlépe za zavřenými dveřmi skříněk, snadno a rychle vytvoříte v ložnici vhodné prostředí pro odpočinek.

wardrobe-4167972_1280