Jak si připravit na zimu to nejhřejivější lůžko

Jak si přichystat to nejteplejší a nejpohodlnější lůžko na zimní sezónu? Využijte následující tipy a vaše postel se stane tím nejlepším místem pro klidný spánek i během těch nejchladnějších dnů.

Když v zimě získáte pocit, že byste měli vlézt do postele a hibernovat až do jara, vzpomeňte si na tyto rady, která vám pomohou vytvořit tu nejlepší postel pro chladné dny. Jen pozor na to, aby se vám každý den z příjemně vyhřáté postele vůbec chtělo vylézt. 

1. Začněte odspodu - vyhřívanou podložkou na matraci
S lahví horké vody už dnes nevystačíte. Pro maximální pohodlí a příjemné vyhřátí lůžka je mnohem lepší vyhřívaná podložka na matraci. Běžně dostupné vyhřívané podložky disponují nastavitelnou teplotou a automatickým vypínáním. Jen si pomyslete: už nikdy nebudete muset uléhat do chladné postele.

2. Vyměňte prostěradla a povlečení - vyberte si hřejivější materiály
Pokud po většinu roku používáte lehká a tenká prostěradla a povlečení, zvažte pro chladnější měsíce jejich výměnu za silnější. Chcete-li se v posteli zahřát, zvolte měkké flanelové povlečení. Flanel vám může připomínat roztomilou soupravu vzorovaného ložního prádla, kterou jste měli jako dítě, ale nebojte se, snadno si vyberete něco dospělejšího.

sentia flannel (14) 

A pro ty opravdu chladné dny nebo interiéry, které se hůře vyhřívají, můžeme doporučit hřejivý a hebký mikroplyš.

Mikroplyšové povlečení (9)

3. Zkuste trik s více vrstvami
Pro přikrytí použijte více vrstev - pro někoho může být teplá ale tenká deka přes běžnou přikrývku vhodnější než tlustá peřina. Získáte tak další vrstvu izolace a mohou se tak vytvářet kapsy ohřátého vzduchu, které dobře izolují od vnějšího chladu.

4. Použijte místo přehozu deku s jemným dlouhým vlasem
Ať už takovou deku rozložíte přes celou postel nebo ji necháte přehozenou přes spodní části postele, získáte tak další vrstvu a navíc vás její hebký povrch potěší při každém doteku. Ideální jsou deky z mikroplyše nebo s beránkovým povrchem. Pokud máte ložnici v rustikálním stylu, můžete místo deky zkusit umělou kožešinu. 

gray blue 2 lamb wool deka  (1)